Het jaar van de tutor

Tutoren zijn bij VUmc  de ruggengraat van de geneeskundeopleiding. Zij leren je om zélf het antwoord op een vraag te geven. Dat is belangrijk, want ook een arts gaat op die manier te werk. Wie zijn onze tutoren? Wat is hun achtergrond en hun verhaal?

Jeroen de Groot kleinJeroen de Groot, tutor
“Zodra je als tutor echt even met studenten in gesprek gaat, durven de meesten je al snel een kijkje te laten nemen in hun persoonlijke leven. Meer dan soms is er sprake van problematiek thuis, waarbij de zorg voor een broertje bij gebrek aan ouders en sterfgevallen de revue kunnen passeren.” Lees verder
Marijke Leijdekker-kleinMarijke Leijdekkers, coördinator docentenopleiding van de VU
“Als tutor maak je de ontwikkeling van studenten van dichtbij mee. Sommigen nemen je in vertrouwen. Dan lopen ze al een tijdje met iets rond en komt dat er tijdens een portfoliogesprek uit
Lees verder
TesselRigter_afbeelding_kleinTessel Rigter, postdoc onderzoeker en tutor eerstejaars geneeskunde VUmc
“Ik krijg enorm veel energie om jonge mensen te motiveren en begeleiden in hun studie. Naast dat het mooi is om te zien dat de studenten meer inzicht krijgen in hun eigen leercurve, help ik ze ook te reflecteren op het functioneren van anderen.”
Lees verder
JoseeKramer_afbeelding
Josée Kramer, Physician Assistant Gynaecologie
'Nog onwetend van wat de leidingbreuk aan de Van der Boechorststraat aan consequenties zal hebben, begeef ik me na de overdracht op de 8e verdieping via de trap, Eerste Hulp en tuin richting universiteit'.
Lees verder
DanaYumani_afbeelding
Dana Yumani, arts-onderzoeker neonatologie op de afdeling kindergeneeskunde
Sinds september begeleidt ze als tutor een studiegroep van derdejaars studenten geneeskunde. ‘Heel erg leuk om te doen. En de tijd die het kost, valt reuze mee.’ De studiegroep als ruggengraat van het curriculum; ziet Dana het ook zo?
Lees verder


Bekijk hier ook de film over tutoren, met dank aan de makers Jochen Bretschneider en Vincent Steeman.