Tropencursus

Zit jij in M1 of M2 van Master 08 of in de cofase van Master 15 en ga je een coschap in de tropen lopen? Schrijf je dan nu in voor de tropencursus van VUmc.

Bureau Internationale Samenwerking (BIS) VUmc organiseert tweemaal per jaar een tropencursus om coassistenten theoretisch en praktisch voor te bereiden op een coschap in de tropen. De cursus bestaat uit acht avonden, waarin onderwerpen als infectieziekten, tropische kindergeneeskunde (dehydratie, ondervoeding), dermatologie, gynaecologie, chirurgie en mental health zullen worden behandeld.

De cursus vindt ieder jaar in de periode september – december en februari – mei plaats. De cursusavonden vinden tweewekelijks plaats op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur in VUmc. De laatste avond van de cursus is de verplichte voorbereidingsbijeenkomst voorafgaand aan je tropenstage.

Geïnteresseerd? Meld je dan aan onder vermelding van je naam, e-mailadres en studentnummer via tropencursus.vu@gmail.com. Vermeld verder waar en wanneer je naar het buitenland hoopt te gaan en welk coschap je daar (waarschijnlijk) gaat doen.

TIP: kijk ook voor meer praktische informatie over het regelen van je coschap (plek zoeken, financiering, vliegticket, veiligheid, wat neem je mee etc.) op de Blackboard course "Studeren in het buitenland VUmc" van BIS.