Nieuws & Agenda

Nieuws

Een overzicht van het actuele nieuws van de Faculteit

Agenda

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.

Coronavirus - informatie en meest gestelde vragen (update 10 juli)

10-07-20

De uitbraak van het coronavirus heeft ook in Amsterdam UMC geleid tot extra maatregelen. Hieronder vind je meer informatie over de maatregelen als je onderwijs volgt aan de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Hou ook vooral je VU-mail in de gaten.

Medische bibliotheek weer beperkt open

03-07-20

Vanaf maandag 6 juli gaat de medische bibliotheek in Amsterdam UMC, locatie VUmc weer beperkt open. Masterstudenten die hun klinische stage in VUmc volgen kunnen vanaf dan weer gebruik maken van een beperkt aantal studieplekken.

2 juli 2020: Hepatitis B-vaccinatie

19-06-20

Team Gezond Werken van Amsterdam UMC heeft de uitnodiging voor de derde Hepatitis B vaccinatie naar je vu-mail gestuurd. Ben je al drie keer gevaccineerd, dan ontvang je geen uitnodiging voor deze ronde.

25e Jan Heijlmanprijs online uitgereikt

19-06-20

Deze week werden coschapbegeleiders in het zonnetje gezet met de uitreiking van de Jan Heijlmanprijs voor beste KTO-docent, beste KTO-locatie, beste coschaplocatie, beste specialist en beste arts-assistent. De winnaars kregen een persoonlijke video van het bestuur van de Co-Raad VU.

Coassistenten aan de slag

12-06-20

Onze coassistenten gaan eind juni weer aan de slag. Ze starten op 29 juni. Coassistenten met vragen over de opstart konden deze stellen tijdens een online vraag-maar-raak-sessie op donderdag 11 juni. Studenten ontvingen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.

Better prepared - Online programma

11-06-20

De overstap naar de universiteit is leuk maar ook spannend. Zeker als je ouders niet hebben gestudeerd aan een (Nederlandse) universiteit. Je bent super gemotiveerd om het beste uit jezelf en je studie te gaan halen, in een hele nieuwe fase in je leven. Dan is een goede voorbereiding belangrijk. Want wat komt er allemaal kijken bij het studeren aan een universiteit?

“Niets is meer zoals het was. En toch is het precies hetzelfde”

05-06-20

Donderdagmiddag 4 juni, 13 uur. Langzaamaan druppelen studenten binnen van het Honours Programma Geneeskunde – een programma speciaal voor geneeskundestudenten die hun horizon willen verbreden en geïnteresseerd zijn in wetenschappelijk onderzoek. Net alsof ze met elkaar in een collegezaal samenkomen. Elk jaar organiseren studenten zelf een eindsymposium in Amsterdam UMC, locatie VUmc. Ook dit jaar, alleen nu een beetje anders: online met Zoom. Hosts van deze sessie zijn Sanne Vrijlandt en Yentl Rooker.

4 juni: live operatie voor coassistenten

03-06-20

Wil jij live meekijken met een totale thyreoidectomie? Op donderdag 4 juni van 17.00-18.30 uur kan je via een livestream meekijken en online vragen stellen.

Doet de wifi het wel?

20-05-20

Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, wordt er bij Amsterdam UMC enkel online lesgegeven en is er bijna alleen nog digitaal contact met studenten. Hoe hou je studenten op afstand bij de les en gemotiveerd? Hoe geef je online interactief college aan 350 studenten tegelijk en zorg je er ook nog voor dat de stof beklijft? We vroegen het psychiater en cursuscoördinator psychisch functioneren en cognitie bij Amsterdam UMC locatie VUmc Ursula Klumpers. “Het allerbelangrijkste is dat je ze in beweging houdt.”

“Ook nu wil ik zoveel mogelijk rendement halen uit de studiegroepen”

19-05-20

Hoewel hij nu lekker de hele dag op zijn Ugg-sloffen kan lopen, hoopt arts-docent bij de afdeling huisartsgeneeskunde en tutor Henk Jan Punt toch dat hij weer zo snel mogelijk fysiek contact heeft met zijn studenten. En niet alleen omdat zijn dochter van anderhalf ook noodgedwongen thuis was…

“Een sterk staaltje blended learning”

15-05-20

Bij Amsterdam UMC, locatie VUmc worden de kleine coschappen via afstandsonderwijs aangeboden. Het is een groot succes en de eerste reacties zijn heel positief: studenten zijn enthousiast en faculteiten uit het land vragen al hoe ze dit ook kunnen gaan doen.

Eenmalige uitbreiding capaciteit kandidaten opleiding geneeskunde

28-04-20

Minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven heeft vandaag besloten om de instroom van kandidaten voor de Faculteit der Geneeskunde VU, onderdeel van Amsterdam UMC, uit te breiden. Deze uitbreiding van de instroom is eenmalig en is tot stand gekomen op verzoek van de faculteit om de miscommunicatie rondom de selectieprocedure te herstellen. De faculteit heeft kandidaten geselecteerd voor de geneeskundeopleiding voor het collegejaar 2020/2021 waarop normaal gesproken een numerus fixus geldt van 350 plaatsen en waarvoor zich meer dan 900 kandidaten hebben aangemeld.

Nieuw online platform helpt geneeskundestudent in coronatijd

28-04-20

Studenten van de Faculteit der Geneeskunde VU kunnen sinds vandaag terecht op het online community platform Studioo. Een plek voor hulp en tips bij studeren op afstand, een gesprek met de studieadviseurs of ervaringen van medestudenten die als coronavrijwilliger aan de slag zijn gegaan. Drie vragen over dit platform aan masterstudent en projectleider Annewies Schrijer.

Keuzegids Masters 2020 is uit

12-03-20

De Vrije Universiteit Amsterdam telt een aantal masterstudies die het bovengemiddeld goed doen. Dat blijkt uit de beoordelingen van studenten in de Keuzegids Masters 2020.

Mogen we jou interviewen?

10-03-20

Wij zijn op zoek naar ruim 60 geneeskundestudenten uit alle drie de jaargangen van de master voor een interview van een half uur. Dit in het kader van het project 'Keuzeloopbaan geneeskundestudenten'.