Nieuws & Agenda

Nieuws

Een overzicht van het actuele nieuws van de Faculteit

Agenda

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.

Kom uit je comfortzone

13-11-18

Vraag vier professionals, opgeleid of verbonden aan de zorg, wat ze verstaan onder professionele ontwikkeling, en je krijgt vier verschillende antwoorden. “Het is het lef om uit je comfortzone te komen om jezelf te verbeteren”, zegt Elke Geraerts, neuropsycholoog en eigenaar van Better Minds at Work.

Werkbezoek Zuid-Afrika

06-11-18

Vorige week brachten Mariëtte Diderich, hoofd international office VUmc-SMS, en Christa Boer, directeur VUmc-SMS, een werkbezoek aan Zuid-Afrika. Zij bezochten daar de geneeskundestudenten die coschappen lopen of een wetenschappelijke volgen in Kaapstad en Pretoria en spraken met de universiteiten van beide steden.

Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samen

06-11-18

Samenwerken in de zorg staat in de spotlights. Geen enkele zorgverlener kan een patiënt in zijn eentje hulp bieden en slecht afgestemde zorg brengt de patiënt in gevaar. “Maar samenwerken moet je leren. Dat gaat beter als je al begint met samenwerken tijdens de studie”, aldus Cora Visser van Amsterdam UMC, locatie VUmc. Zij promoveert op 8 november op haar onderzoek naar interprofessioneel opleiden in de zorg.

Bachelordag nieuwe stijl!

06-11-18

Als je afgelopen weekend het ziekenhuis binnenliep, kon je er niet omheen: gloednieuwe banieren, trosjes ballonnen en studentvoorlichters in groene shirts. Ze brachten je allemaal naar de Amstelzaal voor de najaarseditie van de Bachelordag!

Student Motivatie & Succes studie is weer gestart!

05-11-18

Met veel plezier kondigen wij aan dat wij komende maand weer ons longitudinaal onderzoek, de “Student Motivatie & Succes” (SMS) studie zullen afnemen.

VUmc-coassistenten uit MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen kunnen vandaag aan de slag

30-10-18

Alle VUmc-coassistenten, die deze week in MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen hun coschappen liepen, kunnen gelukkig vandaag op een andere locatie weer verder aan de slag.

Call for abstracts - ISCOMS 2019

29-10-18

Looking for an opportunity to present your research in front of an international audience? Submit your abstract for ISCOMS 2019!

Prof.dr. Chris Polman benoemd tot voorzitter raad van bestuur VUmc

01-10-18

De raden van toezicht van VUmc en AMC, sinds 7 juni jl. bestuurlijk gefuseerd als Amsterdam UMC, hebben prof.dr. Chris Polman benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van VUmc. In die functie is hij tevens vicevoorzitter van de raad van bestuur van AMC. Chris Polman volgt Wouter Bos op, die per 1 oktober 2018 is benoemd tot bestuursvoorzitter van de nieuwe staatsdeelneming Invest NL.

Studenten, kies voor ouderengeneeskunde!

01-10-18

De bevolking vergrijst in hoog tempo. De gezondheidszorg heeft te maken met een toenemend percentage zeer oude mensen. Daarom zijn er meer specialisten ouderengeneeskunde nodig en is het aantal opleidingsplaatsen voor dit specialisme uitgebreid. Maar een deel van deze opleidingsplaatsen blijft onbezet. Hoe komt dit?

Masterstudente Nicky Honnef wint aanmoedingsprijs KNMG

27-09-18

Op 25 september jl. ontving Nicky Honnef, masterstudente van VUmc SMS, de aanmoedingsprijs van KNMG district Amsterdam/NoordHolland.

Zes vragen aan… jonge zorgvernieuwers Philip Croon & Veerle Smit

26-09-18

Ze studeren geneeskunde en combineren dit met het runnen van een bedrijf. Vorige week gaven masterstudenten Philip Croon, oprichter en directeur van MediMaat en Veerle Smit, oprichter en directeur van Compendium geneeskunde derdejaars geneeskundestudenten een college over onderzoek en ondernemerschap. Zes vragen aan Philip en Veerle.

Studentenraad VUmc 2018-2019

12-09-18

Dit zijn ze dan! De zeven nieuwe leden van de Studentenraad VUmc 2018-2019. Ze stellen zichzelf voor.

Geneeskundestudent Sanne Koolen behaalt met haar hockeyteam de wereldtitel

07-08-18

Sanne Koolen is geneeskundestudent bij Amsterdam UMC, locatie VUmc. Afgelopen zondag 5 augustus behaalde zij met haar hockeyteam de wereldtitel door in de finale van het WK Ierland te verslaan. De Nederlandse hockeysters zijn in Londen voor de elfde keer wereldkampioen geworden. In een eenzijdige finale werd Ierland met grote cijfers verslagen: 6-0. Van harte gefeliciteerd Sanne Koolen!

Resultaten NSE: positieve beoordelingen voor opleidingen VUmc School of Medical Sciences

18-07-18

Uit het eindcijfer van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2018 blijkt dat studenten tevreden zijn over het onderwijs aan de geneeskundefaculteit. Alle opleidingen (bachelor en masters) van VUmc School of Medical Sciences worden met een 4 of hoger (schaal 1 t/m 5) beoordeeld.