Nieuws & Agenda

Nieuws

Een overzicht van het actuele nieuws van de Faculteit

Agenda

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.

Geneeskundestudenten sluiten minor Global Health Indonesia af

18-12-18

Deze week hebben 11 derdejaars bachelorstudenten hun Engelstalige minor Global Health Indonesia afgesloten in Yokyakarta. Zij gaven presentaties over hun onderzoek in gezondheidscentra in de dorpen rond Yogyakarta.

Inspirerend BKO-traject voor hoogleraren

04-12-18

Amsterdam UMC is gestart met een intensief en speciaal op maat ontworpen programma voor (aanstaande) hoogleraren waarmee zij de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) kunnen behalen. Begin november had een groep van 12 de primeur.

Jack van Horssen favoriete docent onder eerstejaars bachelorstudenten

03-12-18

In een met gouden ballonnen versierde Medische Faculteit reikte de MFVU vorige week woensdag de Teacher Awards 2018 uit. De award voor ‘beste docent’ ging naar Jack van Horssen (jaar 1), Ad Nagelkerke (jaar 2) en Sonja Zweegman (jaar 3). Nieuw dit jaar: de Überprijs, voor de beste pitch! Babs Zonderhuis, die een vlog over haar leven liet zien, ging er met deze prijs vandoor.

Geneeskundestudenten winnen aanmoedigingsprijs en onderzoeksprijs

29-11-18

Afgelopen maandag ontvingen geneeskundestudenten Annewies Schrijer en Margot Roeten in het Hodshon Huis in Haarlem een prijs uit handen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) voor hun bijdrage aan de maatschappij en wetenschap.

VU een van de beste klassieke universiteiten van het land

20-11-18

In de Keuzegids Universiteiten 2019 krijgen zeven VU-bacheloropleidingen het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’, twee meer dan vorig jaar. De VU stijgt hiermee naar de derde plek in de ranglijst van de zes klassieke universiteiten.

Kom uit je comfortzone

13-11-18

Vraag vier professionals, opgeleid of verbonden aan de zorg, wat ze verstaan onder professionele ontwikkeling, en je krijgt vier verschillende antwoorden. “Het is het lef om uit je comfortzone te komen om jezelf te verbeteren”, zegt Elke Geraerts, neuropsycholoog en eigenaar van Better Minds at Work.

Werkbezoek Zuid-Afrika

06-11-18

Vorige week brachten Mariëtte Diderich, hoofd international office VUmc-SMS, en Christa Boer, directeur VUmc-SMS, een werkbezoek aan Zuid-Afrika. Zij bezochten daar de geneeskundestudenten die coschappen lopen of een wetenschappelijke volgen in Kaapstad en Pretoria en spraken met de universiteiten van beide steden.

Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samen

06-11-18

Samenwerken in de zorg staat in de spotlights. Geen enkele zorgverlener kan een patiënt in zijn eentje hulp bieden en slecht afgestemde zorg brengt de patiënt in gevaar. “Maar samenwerken moet je leren. Dat gaat beter als je al begint met samenwerken tijdens de studie”, aldus Cora Visser van Amsterdam UMC, locatie VUmc. Zij promoveert op 8 november op haar onderzoek naar interprofessioneel opleiden in de zorg.

Bachelordag nieuwe stijl!

06-11-18

Als je afgelopen weekend het ziekenhuis binnenliep, kon je er niet omheen: gloednieuwe banieren, trosjes ballonnen en studentvoorlichters in groene shirts. Ze brachten je allemaal naar de Amstelzaal voor de najaarseditie van de Bachelordag!

Student Motivatie & Succes studie is weer gestart!

05-11-18

Met veel plezier kondigen wij aan dat wij komende maand weer ons longitudinaal onderzoek, de “Student Motivatie & Succes” (SMS) studie zullen afnemen.

VUmc-coassistenten uit MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen kunnen vandaag aan de slag

30-10-18

Alle VUmc-coassistenten, die deze week in MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen hun coschappen liepen, kunnen gelukkig vandaag op een andere locatie weer verder aan de slag.

Call for abstracts - ISCOMS 2019

29-10-18

Looking for an opportunity to present your research in front of an international audience? Submit your abstract for ISCOMS 2019!

Prof.dr. Chris Polman benoemd tot voorzitter raad van bestuur VUmc

01-10-18

De raden van toezicht van VUmc en AMC, sinds 7 juni jl. bestuurlijk gefuseerd als Amsterdam UMC, hebben prof.dr. Chris Polman benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van VUmc. In die functie is hij tevens vicevoorzitter van de raad van bestuur van AMC. Chris Polman volgt Wouter Bos op, die per 1 oktober 2018 is benoemd tot bestuursvoorzitter van de nieuwe staatsdeelneming Invest NL.

Studenten, kies voor ouderengeneeskunde!

01-10-18

De bevolking vergrijst in hoog tempo. De gezondheidszorg heeft te maken met een toenemend percentage zeer oude mensen. Daarom zijn er meer specialisten ouderengeneeskunde nodig en is het aantal opleidingsplaatsen voor dit specialisme uitgebreid. Maar een deel van deze opleidingsplaatsen blijft onbezet. Hoe komt dit?

Masterstudente Nicky Honnef wint aanmoedingsprijs KNMG

27-09-18

Op 25 september jl. ontving Nicky Honnef, masterstudente van VUmc SMS, de aanmoedingsprijs van KNMG district Amsterdam/NoordHolland.