Achter de schermen bij ons onderwijs

Blog | Wist je dat we in de faculteit meer dan 80 medewerkers hebben rondlopen die ervoor zorgen dat de opleidingen goed verlopen?

15-10-2019 | 10:19

Zo hebben we een team bachelor dat Jack van Horssen ondersteunt, en zich bezighoudt met planning, roostering en ondersteuning van docenten. In team master zijn meerdere collega’s bezig om de planning van de coschappen zo goed mogelijk te laten verlopen, wat een heel complex proces is.

Tijdens de opleiding kunnen er veel vragen bij je opkomen. Om je met deze vragen te helpen kun je contact zoeken met de studieadviseurs of de examencommissie. De studieadviseur kan je bijvoorbeeld begeleiding bieden bij persoonlijke problemen, wanneer je te maken hebt met grensoverschrijdend gedrag of wanneer je studie niet lekker verloopt. De examencommissie is een wettelijke commissie, die in het geval van gemist onderwijs, onvoldoendes, ziekte, vrijstellingen of uitzonderingen een uitspraak mag doen. Om te begrijpen wat de examencommissie voor je kan doen is het handig om de informatie op med.vu.nl goed te lezen. De examencommissie kan ook op een hele positieve manier bijdragen aan de voortgang van je opleiding.

Op dit moment zijn we de diensten voor jullie aan het uitbreiden. We hebben onlangs een loopbaancoach voor de masterstudenten aangesteld, STUDIOO opgericht en we zijn aan het nadenken over een career office. Zo hopen we jullie beter te kunnen ondersteunen tijdens de opleiding. Schroom niet om ook bij de MFVU of SR om raad te vragen als je niet weet waar je moet aankloppen!