Compendium geneeskunde revised

Geneeskundestudenten Veerle Smit en Romée Snijders van de VU hebben een passie voor onderwijs. Een aantal jaren geleden brachten zij in eigen beheer een naslagwerk uit voor geneeskundestudent, afgestudeerd arts en specialist. Nu presenteren zij met trots Compendium Geneeskunde 2.0.

28-10-2019 | 15:39

In deze boekenreeks wordt met behulp van schema’s, tabellen en illustraties een duidelijk overzicht gegeven van de studie geneeskunde, verdeeld over 35 disciplines in vijf boeken.

Alle hoofdstukken zijn compleet herzien en 250 studenten, artsen en specialisten van geneeskundefaculteiten uit Nederland en België hebben meegewerkt. Er zijn 8 nieuwe hoofdstukken, waaronder kindergeneeskunde, huisartsgeneeskunde en chirurgie. Alle aandoeningen worden behandeld op een vaste manier, visueel weergegeven met icoontjes voor onder andere anamnese, lichamelijk onderzoek, aanvullend onderzoek, behandeling en prognose.

In het naslagwerk vind je 1700 afbeeldingen, gemaakt door studenten. Bij elke aandoening is een afbeelding te vinden.

Het naslagwerk vormt geen onderdeel van de boekenlijst van de geneeskundeopleiding, maar is een fijne aanvulling voor eenieder die nog eens iets wil opzoeken. 

Compendium geneeskunde 2.0 kun je bestellen op de website: www.compendiumgeneeskunde.nl