De gezichten van het eerstehulponderwijs

Als toekomstig arts wordt er van je verwacht hoe te handelen in geval van medische nood. Daarom krijgen alle geneeskundestudenten in hun eerste jaar Eerste Hulp Onderwijs (EHO) zodat zij vanaf het begin van hun carrière vaardig zijn met eerste hulpverlenen. Wie maken het EHO mogelijk?

25-11-2019 | 14:20

4 bestuursleden, 35 studentassistenten, 1 supervisor
Het meerjarig bestuur van het Eerste Hulp Onderwijs bestaat uit geneeskundestudenten in zowel de bachelor- als masterfase. Samen met ongeveer 35 enthousiaste student-assistenten wordt er sinds 2011 jaarlijks een succesvolle cursus georganiseerd. Het Eerste Hulp Onderwijs wordt gesteund, beoordeeld en begeleid door medisch eindverantwoordelijke Prof. dr. F.W. Bloemers, traumachirurg van het Amsterdam UMC, locatie VUmc.

v.l.n.r. Anne Pannekoek (Penningmeester & externe coördinator), Stella Shakhverdian (Voorzitter), Prof. dr. F. W. Bloemers (Supervisor), Annabel Wendel (Student-assistent coördinator), Nathalie Haans (Inhoudelijk coördinator), Bestuur Eerste Hulp Onderwijs VUmc

Vaardigheden en verdieping
Het Eerste Hulp Onderwijs biedt naast praktische vaardigheden als reanimatie, (wond)verbanden en een universeel protocol (DRS.ABCDE) ook medische diepgang. Als studenten de cursus succesvol afronden, ontvangen zij een erkend EHO-certificaat van het Nederlandse Rode Kruis.

Vragen?
Contact: eho.gnk@vu.nl