Geneeskundestudent Oumaima Aajoud ontvangt Jong Talent Aanmoedigingsprijs

Jong talent verdient aanmoediging. Op maandag 25 november jl. ontving derdejaars VU-geneeskundestudent Oumaima Aajoud (21) dan ook de Jong Talent Aanmoedigingsprijs van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij de Wetenschappen (KHMW).

26-11-2019 | 12:00

Het is een prijs voor geneeskundestudenten die hun talenten ook maatschappelijk inzetten. Oumaima ontvangt de aanmoedigingsprijs vanwege haar bijdrage aan een veilige en open maatschappij met kansen voor iedereen. Zo begeleidt ze studenten via de organisatie Giving Back, verzorgt ze een patiënt met Alzheimer en helpt ze kinderen van minder draagkrachtige ouders in Amsterdam-Oost via Bijlesplus. Daarnaast doorloopt ze het Honours Programme, zet ze zich in voor DOCS (een platform dat zich richt op interculturalisatie) en was afgelopen collegejaar bachelorcoördinator voor de Studentenraad. 

Openheid over mentale en psychische problematiek
Deze zomer nam Oumaima deel aan een specifiek uitwisselingsprogramma en een Diversity Summerschool aan de Universiteit van Californië-Los Angeles (UCLA). Met de daar opgedane ervaringen zou ze willen werken aan meer openheid over mentale en psychische problematiek bij studenten in Nederland.