Nieuws & Agenda

Update verbouwing medische faculteit

04-12-17

Tot zeker 2020 vinden er werkzaamheden plaats in de medische faculteit. In het gebouw komen onderwijs en onderzoek van diverse onderzoekgroepen en opleidingen. Het gebouw faciliteert daarmee de samenwerking, ontmoeting en kruisbestuiving tussen alle partijen binnen de Human Health & Life Sciences. Inmiddels is de vernieuwing van de begane grond van de vleugels G en H is afgerond. Diverse onderdelen van het Instituut voor onderwijs en opleiden zijn verhuisd naar de nieuwe ruimtes. Het is er lichter, eigentijdser en ruimtelijker geworden en er zijn diverse soorten werk- en ontmoetingsplekken gecreëerd.

Extra voorlichtingsronde geneeskunde

20-11-17

Op woensdagavond 13 december organiseren we een extra voorlichtingsronde over onze geneeskundeopleiding.

Virtueel Meelopen Met

03-11-17

Wil jij een uniek kijkje in het leven van een geneeskundestudent van VUmc? Volg ons dan op Instagram!

Student Shakiba Babri genomineerd voor Kees Bleichrodt Award

21-09-17

Shakiba is in 2009 gevlucht uit Iran naar Nederland. Ondanks alles rondde ze haar studie geneeskunde dit jaar nominaal én met hoge cijfers af.

Dekkerbeurs voor masterstudenten Cardiovascular Research

05-09-17

Masterstudenten Annemijn Gregory en Jessie van Wezenbeek van de Cardiovasular Research Master hebben van de Hartstichting een Dekkerbeurs ontvangen voor hun onderzoekstages in de Verenigde Staten. Beide dames gaan per januari 2018 een half jaar naar de VS om onderzoek te doen naar hartfalen. Annemijn bij Harvard Medical School in Boston, en Jessie bij VCU Pauley Heart Center in Richmond.

Kim van den Hoek nieuwe studentassessor

15-08-17

Kim van den Hoek volgt Tamana Alozai op als studentassessor voor het jaar 2017-2018.

Studenten OnderwijsKwalificalificatie (StOK)

10-08-17

Geef je al onderwijs en wil je hier certificering voor? Of ga je onderwijs geven en wil je je hiermee zichtbaar onderscheiden? Meld je dan aan voor StOK!

Geneeskundestudent Inessa Kaagman landskampioen met Ajax Vrouwen

23-05-17

Bachelorstudent Inessa Kaagman heeft de landstitel in de wacht gesleept met haar team Ajax Vrouwen.

Film: Onderwijs in Beweging

18-05-17

In de film Onderwijs in Beweging staat het onderwijsconcept van de geneeskundeopleiding van VUmc School of Medical Sciences centraal. In deze film, waarin het verhaal van alumnus Frits Kleinen Hammans centraal staat, vertellen studenten, docenten en stafmedewerkers over onze geneeskundeopleiding.

Het nieuwe Onderwijsmagazine is uit

10-05-17

In de vierde editie van het Onderwijsmagazine lopen we o.a. een ochtend mee met neonatoloog Machteld van Scherpenzeel, vertelt Anouk Wouters waarom de selectie bij geneeskunde maar weinig zin vol is en vertellen studenten Gover Dwarshuis, Faryel Badloe en Christina Eecen over het Honours Programme.

Geneeskundestudenten vliegen hele wereld over

24-04-17

Tijdens je studie naar het buitenland gaan verbreedt je blik, draagt bij aan je wetenschappelijke en persoonlijke ontwikkeling en geeft je de mogelijkheid om andere vakken te volgen dan wij bij VUmc aanbieden. Daarom biedt VUmc School of Medical Sciences de mogelijkheid om een minor in het buitenland te volgen.

De reis naar een veiliger bestaan

16-03-17

Op maandag 13 maart organiseerden studenteninitiatief D.O.C.S. en de afdeling metamedica van VUmc de tweede editie van het ReVUgees symposium: ReVUgees 2.0: Road to Care. De aanwezigen werden deze avond meegenomen op een reis. Een reis naar een veiligere plaats.

Maak kans op de Jong Talent Aanmoedigingsprijs!

09-03-17

Beste student,

Diversiteit in de medische (vervolg)opleiding

07-03-17

Geneeskundestudenten van VUmc vormen een zeer diverse groep, maar het standaardbeeld van ‘de arts’ in het ziekenhuis is vaak nog ‘wit’ en ‘mannelijk’. En professioneel gedrag van een arts is vaak nog ‘neutraal, contextloos en gedepersonaliseerd’. Kan het ook anders?

Team-based learning

02-03-17

Bij VUmc leren geneeskundestudenten uit bachelorjaar 3 sinds dit collegejaar volgens het team-based learning principe. VUmc ontwikkelde haar eigen variant op deze vorm. Zoals de naam team-based leraning al zegt, werken studenten hierin samen in teams. Elke studiegroep bestaat twee teams van 6 studenten. De variant van team-based learning die in VUmc wordt toegepast gaat uit van een aantal fasen: zelfstandig voorbereiden, toetsing individueel, toetsing in team en toepassing. Vragen die uit deze studiegroepbijeenkomst voort komen kunnen daarna besproken worden met clinici in meet-the-expert bijeenkomsten.