Nieuws & Agenda

Wie niet waagt, die niet wint

08-01-20

Zij combineren topsport met studie. In deze reeks blogs delen drie geneeskundestudenten van de faculteit geneeskunde van de VU hun persoonlijke ervaringen. Deze week is het de beurt aan tweedejaars geneeskundestudent en professioneel baanwielrenster Kyra Lamberink (23), “alles staat nu in het teken van kwalificatie voor de Spelen van 2020 in Tokio.”

Teachers Championship

23-12-19

Woensdag 27 november 2019 vonden de jaarlijkse Teacher Awards weer plaats, georganiseerd door het JVB en de MFVU.

Escape room in de medische faculteit

17-12-19

Woensdagmiddag 4 december, 15 uur. Een aantal geneeskundestudenten, in opperste concentratie, lost puzzels op in een practicumruimte in medische faculteit van Amsterdam UMC, locatie VUmc. Deze keer is het geen stijve zittende bijeenkomst, maar een educational escape room.

Geneeskunde ‘topopleiding’ in Keuzegids 2020

27-11-19

De VU zet de stijgende lijn door en de bachelor geneeskunde is één van de zes landelijke topopleidingen aan de VU. Voor het tweede achtereenvolgende jaar behaalt de geneeskundeopleiding het predicaat topopleiding in de Keuzegids Universiteiten 2020.

Geneeskundestudent Oumaima Aajoud ontvangt Jong Talent Aanmoedigingsprijs

26-11-19

Jong talent verdient aanmoediging. Op maandag 25 november jl. ontving derdejaars VU-geneeskundestudent Oumaima Aajoud (21) dan ook de Jong Talent Aanmoedigingsprijs van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij de Wetenschappen (KHMW).

De gezichten van het eerstehulponderwijs

25-11-19

Als toekomstig arts wordt er van je verwacht hoe te handelen in geval van medische nood. Daarom krijgen alle geneeskundestudenten in hun eerste jaar Eerste Hulp Onderwijs (EHO) zodat zij vanaf het begin van hun carrière vaardig zijn met eerste hulpverlenen. Wie maken het EHO mogelijk?

Kom op woensdag 4 december naar de Minormarkt

13-11-19

Maak kennis met het aanbod aan minoren van de faculteit geneeskunde en ontdek welke minor bij jouw interesses en ambities past.

Even voorstellen: Tommy Pattij

08-11-19

Sinds afgelopen september ben ik coördinator van de leerlijn academische vorming van de geneeskundeopleiding.

Call for abstracts - ISCOMS 2020

05-11-19

Looking for an opportunity to present your research in front of an international audience? Submit your abstract for ISCOMS 2020!

Tekort rolmodellen voor geneeskundestudent met migratieachtergrond

05-11-19

Ulviye Isik deed onderzoek naar factoren die van invloed zijn op de motivatie van geneeskundestudenten met een migratieachtergrond centraal.

Doe mee aan de SMS studie!

31-10-19

Met veel plezier kondigen wij aan dat wij weer ons longitudinaal onderzoek, de “Student Motivatie & Succes” (SMS) studie afnemen.

Compendium geneeskunde revised

28-10-19

Geneeskundestudenten Veerle Smit en Romée Snijders van de VU hebben een passie voor onderwijs. Een aantal jaren geleden brachten zij in eigen beheer een naslagwerk uit voor geneeskundestudent, afgestudeerd arts en specialist. Nu presenteren zij met trots Compendium Geneeskunde 2.0.

VU stijgt naar gedeelde eerste plaats in NSE

24-10-19

Op woensdag 23 oktober zijn de uitslagen van de Nationale Studenten Enquête 2019 (NSE 2019) bekendgemaakt. De VU gaat van een derde plaats in 2018 naar een gedeelde eerste plaats dit jaar bij de brede universiteiten. "Ik ben enorm trots op de toename in waardering van VU-studenten voor het werk van onze docenten en medewerkers," aldus Rector Magnificus Vinod Subramaniam.

Achter de schermen bij ons onderwijs

15-10-19

Blog | Wist je dat we in de faculteit meer dan 80 medewerkers hebben rondlopen die ervoor zorgen dat de opleidingen goed verlopen?

Kom je ook naar de Anatomische Les 2019?

07-10-19

Op donderdag 14 november 2019 geeft dr. Anthony Fauci de zesentwintigste Anatomische Les in het Concertgebouw te Amsterdam. Alle geneeskundestudenten zijn uitgenodigd.