Nieuws & Agenda

Coronavirus - informatie en meest gestelde vragen (update 2 april)

13-03-20

De uitbraak van het coronavirus heeft ook in Amsterdam UMC geleid tot extra maatregelen. Hieronder vind je meer informatie over de maatregelen als je onderwijs volgt aan de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Hou ook vooral je VU-mail in de gaten.

Keuzegids Masters 2020 is uit

12-03-20

De Vrije Universiteit Amsterdam telt een aantal masterstudies die het bovengemiddeld goed doen. Dat blijkt uit de beoordelingen van studenten in de Keuzegids Masters 2020.

Mogen we jou interviewen?

10-03-20

Wij zijn op zoek naar ruim 60 geneeskundestudenten uit alle drie de jaargangen van de master voor een interview van een half uur. Dit in het kader van het project 'Keuzeloopbaan geneeskundestudenten'.

Drie sporten in één

20-02-20

Zij combineren topsport met studie. In deze reeks blogs delen drie geneeskundestudenten van de faculteit geneeskunde van de VU hun persoonlijke ervaringen. Deze week is het de beurt aan tweedejaars geneeskundestudent Koen Hijman, student én topsporter.

Nieuw! Magazine Grenzen verkennen

04-02-20

Stel je voor: je bent in Tanzania en er wordt al op de eerste dag dat je daar bent een baby geboren. Of je gaat naar Engeland en ontmoet studenten uit Noord-Korea, China, Brazilië en Pakistan. Ook leuk: al in je eerste jaar meelopen in het verpleeghuis Kas di Kuido op Bonaire.

Identificatieplicht bij tentamens, hoe zat het ook alweer?

31-01-20

Afgelopen tijd ontstond er soms (helaas) onduidelijkheid over de identificatieplicht bij tentamens. Zowel bij surveillanten als bij studenten. Wat mag wel en wat mag niet? Daarom nog een keertje het geheugen opfrissen.

Meld je aan voor de cursus 'A broader mind'

28-01-20

Hoe bereiken mens en digitalisering een gezond evenwicht? Hoe verminderen we armoede of het plasticgebruik? Tijdens A Broader Mind ga je zelf en samen met studenten van andere opleidingen aan de slag met actuele maatschappelijke thema’s. Online, offline en soms ook in de praktijk.

Wie niet waagt, die niet wint

08-01-20

Zij combineren topsport met studie. In deze reeks blogs delen drie geneeskundestudenten van de faculteit geneeskunde van de VU hun persoonlijke ervaringen. Deze week is het de beurt aan tweedejaars geneeskundestudent en professioneel baanwielrenster Kyra Lamberink (23), “alles staat nu in het teken van kwalificatie voor de Spelen van 2020 in Tokio.”

Teachers Championship

23-12-19

Woensdag 27 november 2019 vonden de jaarlijkse Teacher Awards weer plaats, georganiseerd door het JVB en de MFVU.

Escape room in de medische faculteit

17-12-19

Woensdagmiddag 4 december, 15 uur. Een aantal geneeskundestudenten, in opperste concentratie, lost puzzels op in een practicumruimte in medische faculteit van Amsterdam UMC, locatie VUmc. Deze keer is het geen stijve zittende bijeenkomst, maar een educational escape room.

Geneeskunde ‘topopleiding’ in Keuzegids 2020

27-11-19

De VU zet de stijgende lijn door en de bachelor geneeskunde is één van de zes landelijke topopleidingen aan de VU. Voor het tweede achtereenvolgende jaar behaalt de geneeskundeopleiding het predicaat topopleiding in de Keuzegids Universiteiten 2020.

Geneeskundestudent Oumaima Aajoud ontvangt Jong Talent Aanmoedigingsprijs

26-11-19

Jong talent verdient aanmoediging. Op maandag 25 november jl. ontving derdejaars VU-geneeskundestudent Oumaima Aajoud (21) dan ook de Jong Talent Aanmoedigingsprijs van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij de Wetenschappen (KHMW).

De gezichten van het eerstehulponderwijs

25-11-19

Als toekomstig arts wordt er van je verwacht hoe te handelen in geval van medische nood. Daarom krijgen alle geneeskundestudenten in hun eerste jaar Eerste Hulp Onderwijs (EHO) zodat zij vanaf het begin van hun carrière vaardig zijn met eerste hulpverlenen. Wie maken het EHO mogelijk?

Kom op woensdag 4 december naar de Minormarkt

13-11-19

Maak kennis met het aanbod aan minoren van de faculteit geneeskunde en ontdek welke minor bij jouw interesses en ambities past.

Even voorstellen: Tommy Pattij

08-11-19

Sinds afgelopen september ben ik coördinator van de leerlijn academische vorming van de geneeskundeopleiding.