Informatie voor kandidaten 2020-2021

Op deze pagina informeren we de kandidaten die deelnemen aan de selectie voor studiejaar 2020-2021 over de procedure, waar relevant.  

 • 8-10-2019: Wil je naar de VU Bachelordag op 1 of 2 november 2019? Meld je aan via deze link.
  Let op: Op 1 en 2 november zijn er werkzaamheden gepland op en rond station Amsterdam Zuid. De VU is daarom op een andere manier te bereiken dan gewoonlijk. Lees meer op www.vu.nl/bereikbaarheid.
  Rondom de VU campus is er slechts beperkt ruimte om te parkeren (betaald). Daarom raden we aan om met het openbaar vervoer te komen.
 • 19-12-2019: Extra informatie voor kandidaten die wonen in Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of Suriname bij Veelgestelde vragen toegevoegd: Voor kandidaten in deze landen is het onder voorwaarden mogelijk om de tweede ronde toetsen op afstand te maken, indien je door de eerste ronde komt. Wil je hiervan gebruik kunnen maken? Stuur dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 februari een mail aan selectie@vumc.nl zodat we tijdig met je de te zetten stappen kunnen afstemmen.
 • 17-01-2020: De informatie voor de eerste ronde van de selectie geneeskunde is rond 12.45 uur verzonden naar alle kandidaten die zich uiterlijk 15 januari 2020 hadden aangemeld via Studielink. De mail is verzonden naar jouw emailadres zoals bekend in Studielink. Geen mail ontvangen? Check eerst je Spam-folder, mocht de mail daar niet te vinden zijn, mail dan naar selectie@vumc.nl.
 • 22-01-2020: Let op! Er zit een limiet op de grootte van de bestanden die je kan uploaden. Zorg ervoor dat je bestanden niet te groot zijn. Je kunt op internet vinden hoe je de bestandsgrootte kan verkleinen.
 • 04-02-2020: Het deelname formulier voor de eerste ronde kon worden ingeleverd tot 31-01-2020 23:59 CET en is inmiddels niet meer beschikbaar. Alle kandidaten die een formulier hebben ingestuurd hebben daar een bevestigingsmail van ontvangen.
 • 04-02-2020: Op 4 februari 2020 is door de studentenbalie van de faculteit geneeskunde een verzoek tot het invullen van een enquête van de Erasmus MC gemaild aan alle selectiekandidaten geneeskunde bij de VU. Het gaat om wetenschappelijk onderzoek naar selectie.
  Deelname aan het onderzoek is vrijwillig. Er vindt geen selectie plaats op basis van deze vragenlijst. Het onderzoeksteam  bij Erasmus MC opereert volledig onafhankelijk van de selectie bij de VU. De data worden pas verwerkt door de onderzoekers bij het Erasmus MC nadat de uitslag van de selectie bekend is.
 • 21-2-2020: Zojuist zijn de laatste mails verstuurd met de uitslagen van ronde 1. Het informatiepakket voor ronde 2 zijn ook zojuist verzonden naar het emailadres zoals bij ons bekend bij je aanmelding op 15 januari.
 • 21-2-2020: In de emailtekst voor kandidaten van track B is helaas een fout geslopen. Er staat "Je puntentotaal is vervolgens vergeleken met dat van medekandidaten in track A om te komen tot een Z-score." Dit moet natuurlijk zijn "Je puntentotaal is vervolgens vergeleken met dat van medekandidaten in track B om te komen tot een Z-score." De genoemde behaalden punten en z-scores zijn dus zoals behaald binnen track B.
 • 24-2-2020: We adviseren kandidaten om het literatuurpakket te downloaden, en niet telkens opnieuw te openen via de link in het informatiepakket bij het voorbereiden op de selectiedagen. Dit ontlast de server. Lukt het downloaden van het bestand van circa 34 MB niet meteen? Probeer het dan op een later moment nog een keer. Hierbij ook een alternatieve link voor het downloaden van de literatuur. Gebruik het wachtwoord uit het informatiepakket.
 • 11-03-2020: Zojuist ontvingen alle kandidaten die mee doen aan ronde 2 onderstaand bericht per email.

            Belangrijke informatie over de toetsdag selectie Geneeskunde VU Amsterdam

            Beste kandidaat,

            Graag je aandacht voor het volgende.

            Vanwege het Coronavirus nemen we een aantal maatregelen die betrekking hebben tot de toetsdag van de selectie geneeskunde op 14 maart aanstaande.

 • Ben je kandidaat en kom je uit de regio Brabant? En heb je klachten van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan neem je zo spoedig mogelijk contact op met de selectiecommissie: selectie@vumc.nl 
 • Ben je kandidaat en ben je in de afgelopen twee weken in een risicogebied geweest (voor het actuele overzicht van de gebieden kijk je op de website van RIVM)? En heb je klachten van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan neem je zo spoedig mogelijk contact op met de selectiecommissie: selectie@vumc.nl
 • Ben je kandidaat en heb je de afgelopen twee weken contact gehad met een patiënt met het Coronavirus? En heb je klachten van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan neem je zo spoedig mogelijk contact op met de selectiecommissie: selectie@vumc.nl
  Dit zijn de richtlijnen van de VU. Hou de algemene berichtgeving op onze website én je mailbox goed in de gaten de komende dagen tot aan zaterdag. De ontwikkelingen gaan snel, dus misschien moeten wij aanvullende maatregelen nemen. Dat laten we je dan direct weten.
 • 11-03-2020: Nog een tip voor de 2e ronde kandidaten: onze facultaire studentenraad heeft een tentamenbank op hun website: https://fsrgeneeskundevu.nl, onder Onderwijs > Bachelor > Tentamens. Daarin kun je gratis oude tentamenvragen terugvinden. Veel geneeskundestudenten gebruiken deze site om te bekijken of ze de stof al goed beheersen, na eerst de studiestof goed zelf te hebben bestudeerd. Ook jij kunt je voordeel doen met deze site en zo weten wat voor soort vragen je kan verwachten bij de selectietoets. Kijk specifiek bij de cursus Start van het leven (studiejaar 2). De studiestof voor de selectie van 2020 valt onder deze cursus.
 • 12-3-2020: Alle kandidaten van de 2e ronden hebben vanmiddag een email ontvangen met de volgende inhoud. 
  Urgent: annulering toetsdag selectie 2020 geneeskunde VU
  Beste kandidaat,
  In navolging van de eerdere correspondentie graag je aandacht voor het volgende.
  Vanwege het Coronavirus zijn we helaas genoodzaakt de toetsdag van de tweede ronde van onze selectieprocedure op 14 maart aanstaande te annuleren. Dit is overmacht.
  Dit besluit is in lijn met de besluitvoering van het Amsterdam UMC, locatie VUmc en de faculteit der Geneeskunde van de Vrije Universiteit.
  We zullen je in de loop van volgende week berichten over de wijze waarop we met de consequenties van dit besluit om zullen gaan. We informeren je hierover via de mail en onze website.
  Voor vragen en opmerkingen willen wij je vragen om de communicatie volgende week af te wachten.
  Mede namens het team Selectie,
  Met vriendelijke groet,
  Christa Boer
  Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit
  Mw. prof. dr. Christa Boer | Directeur Faculteit der Geneeskunde VU | Vice-decaan onderwijs locatie VUmc a.i.
 • 19-3-2020: Alle kandidaten van ronde 2 hebben vanochtend een email ontvangen met de volgende inhoud.

  Update bericht voor alle kandidaten van de selectie Geneeskunde VU:

  Beste kandidaat,

  Na het toezenden van het besluit over het annuleren van de toetsdag uit onze selectieprocedure is er veel veranderd in onze maatschappij en in het onderwijssysteem in Nederland. Je zult dat dagelijks merken om je heen en in de opleiding die je nu volgt.
  Ik heb besloten dat we in deze situatie van overmacht geen toetsafname aan kunnen bieden in de tweede ronde van deze selectieprocedure. Van jou wordt in deze selectieprocedure dus geen actieve bijdrage meer verwacht. We vinden het belangrijk die informatie nu te delen.
  Wij zullen kandidaten selecteren op basis van de informatie die we in de eerste ronde verkregen hebben. We werken hard aan deze oplossing en hebben daar ook tijd voor nodig. We hopen dat je begrijpt dat we hierover nu verder nog geen informatie kunnen geven of vragen kunnen beantwoorden.
  Blijf je mail en onze website nauwlettend in de gaten houden. Via de mail informeren wij je over verdere ontwikkelingen.

  Mede namens Marleen Westerhof,

  Met vriendelijke groet, Christa Boer, programmadirecteur Faculteit der Geneeskunde VU