Bacheloropleiding geneeskunde

Dokter worden met hoofd, hart en handen

Hoofd
Een goede dokter is een denker. Je past de kennis die je tijdens je opleiding opdoet toe en beredeneert zo bij welk ziektebeeld de klachten van de patiënt passen. Daarna bedenk je wat je kunt doen om die klachten aan te pakken.

Hart

Een goede dokter is invoelend. Je hebt oog voor de gevoelens van de patiënt. Je weet dat ziek zijn voor iedereen anders is en dat je dus iedere patiënt op een andere manier moet benaderen.

Handen

Een goede dokter is handig. Je kunt hechten, prikken, opereren en lichamelijk onderzoek verrichten. De beste dokter is een denker, invoelend en handig. Een dokter met hoofd, hart en handen.

VUmc School of Medical Sciences stoomt je in zes jaar klaar tot dokter met hoofd, hart en handen. Om basisarts te worden doe je eerst een driejarige bacheloropleiding, waarin de focus op theorie ligt. Aansluitend volg je een driejarige masteropleiding, waarbij je de praktijk in gaat en coschappen loopt. Weten wat VUmc School of Medical Sciences zo bijzonder maakt? Gebruik het menu rechtsboven om meer te lezen over het studieprogramma, de toelatingseisen, de selectieprocedure en onze open dagen.

Brochure
Bekijk ons digitale magazine of lees de uitgebreide brochure van VUmc School of Medical Sciences.

Contact

Staat het antwoord op jouw vraag niet op onze website? Neem dan contact met ons op via geneeskundestuderen@vumc.nl.


Taal
Nederlands
Duur
3 jaar bachelor (aansluitend 3 jaar master)
Collegegeld
Informatie over collegegeld
Aanmelden voor
Uiterlijk 15 januari (via www.studielink.nl)
Startdatum
1 september
Vorm
Voltijd
Interessegebied
Gezondheid en Beweging
VWO profiel
VWO profiel N&G met natuurkunde of N&T met biologie