Naar het buitenland

Studeren in het buitenland! Je maakt niet alleen kennis met andere culturen, maar je leert ook werken met beperkte middelen en je ziet hoe gezondheidszorg in andere landen een heel andere betekenis kan hebben. Door mee te werken in het buitenland, word je ook in Nederland een betere arts. Daarom biedt de Faculteit der Geneeskunde VU iedere geneeskundestudent de mogelijkheid om een minor in het buitenland te volgen of een stage in het buitenland te lopen. 

NB: De mogelijkheden voor stages in het buitenland zijn afhankelijk van ontwikkelingen rondom Covid-19 (bijvoorbeeld in-/uitreisbeperkingen) of andere calamiteiten.

Waar kun je naartoe?

De Faculteit der Geneeskunde VU heeft goede contacten met universiteiten en ziekenhuizen over de hele wereld. Zo kun je bijvoorbeeld je zorgstage (in het eerste bachelorjaar) lopen op Aruba of Bonaire, in Suriname, maar ook dichter bij huis, zoals in België. En kun je een minor volgen in heel veel verschillende landen, zoals Turkije, België en Australië.

Tijdens de masteropleiding ligt werkelijk de hele wereld aan je voeten. Je kunt kiezen voor verdieping in een specifiek onderwerp in bijvoorbeeld Hong Kong of de Verenigde Staten of een stage in de Tropen. Wanneer jij aangeeft waar je interesse ligt, denken de medewerkers van Bureau Internationale Samenwerking van de Faculteit der Geneeskunde VU met je mee. Zij staan klaar om je te helpen en te zorgen dat je goed voorbereid op pad gaat.

Wanneer kun je naar het buitenland?

Meteen in het eerste jaar van je geneeskundeopleiding kun je al stagelopen in het buitenland. De vierweekse zorgstage die je aan het einde van het eerste jaar doet, kun je in een van onze speciaal geselecteerde buitenlandse ziekenhuizen. In het derde jaar van je bacheloropleiding kun je een minor volgen in het buitenland.

In je masterjaren zijn er nog meer mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. Je kunt bijvoorbeeld je veertien weken wetenschappelijke stage in het buitenland doen, of je keuzestage van tien weken. Daarnaast kun je voor een groot deel van je reguliere co-schappen, zoals heelkunde of verloskunde, in het buitenland terecht.

Grenzen verkennen

Benieuwd naar ervaringen van medestudenten? Bekijk het digitale magazine Grenzen verkennen 

Grenzen verkennen kleine cover

Wil je meer weten?

Neem dan een kijkje op de pagina over studeren in het buitenland.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De mogelijkheden voor stages in het buitenland zijn afhankelijk van ontwikkelingen rondom Covid-19 (bijvoorbeeld in-/uitreisbeperkingen) of andere calamiteiten.