Nieuws

Zij-instromers ontvangen certificaat van het voorbereidende jaar van hun vierjarige programma

Op zaterdag 19 september ontvingen 23 zij-instroomstudenten het certificaat waarmee zij na een jaar heel hard werken toegang hebben verkregen tot de masteropleiding geneeskunde met profiel research. In aanwezigheid van vrienden en familie vond de feestelijke uitreiking plaats in de Amstelzaal; nog op een betonnen vloer door de waterschade. De studenten ontvingen het certificaat na een korte persoonlijke toespraak van programmacoördinator dr. Inge van Wijk en kregen symbolisch de witte jas omgehangen.

Nieuwe naam voor het zij-instroomprogramma van VUmc

Sinds 1 januari 2016 draag het Zij-instroomprogramma van VUmc de naam “VUmc Zigma”. Deze afkorting staat voor Zij-Instroomprogramma Geneeskunde Master Amsterdam van het VU Medisch Centrum. “Zigma” is daarbij ook een knipoog naar “sigma” met de betekenis van som of verbinding, duidend op het doel van het programma om studenten op te leiden tot arts-onderzoekers die de verbinding maken tussen de geneeskunde en de wetenschap.

Zij-instroomstudente wint de StudentenOnderzoeksPrijs VUmc 2014

Jaarlijks wordt er een prijs uitgereikt aan de student die de beste wetenschappelijke stage heeft gelopen binnen de masteropleiding geneeskunde. Studenten kunnen een abstract indienen om in aanmerking te komen voor deze prijs. Dit jaar won één van onze zij-instroomstudenten, Esther Drees, deze prijs. Zie het nieuwsbericht.

Tweede groep zij-instroomstudenten ontvangt certificaat

De tweede groep zij-instromers, die in augustus 2013 met het programma is gestart, heeft in september 2014 het certificaat voor het behalen van het voorbereidende jaar van het programma in ontvangst genomen. Vier studenten aan het woord:

Zaterdag 20 september jl. ontvingen wij ons certificaat ter afsluiting van het voorbereidend jaar van het Zij-instroomprogramma. We hebben lang naar dit moment uitgekeken en het was een prachtige ceremonie waarin we terugblikten op een intensief, maar leerzaam jaar. Vrienden en familie waren allemaal aanwezig om dit mooie moment met ons te delen. Programmacoördinator dr. Inge van Wijk overhandigde ons de certificaten, waarna wij allen onze witte jas omgehangen kregen. Vervolgens werd de jaartekst voorgelezen, die het afgelopen jaar goed omschreef als een achtbaan met inspirerende hoogtes en onheilspellende dieptes.  Na interessante toespraken van onder andere prof. dr. G. Croiset en onze tutoren hieven wij het glas op een succesvolle master Geneeskunde. We hebben erg genoten en willen alle betrokkenen bedanken voor deze prachtige dag.

Mirthe Coenen, Marjon Viester, Lisanne Dreuning en Marin Pielage september 2014

Uitreiking certificaten 2014

Sfeerimpressie: Studenten zij-instroomprogramma aan het woord

In onderstaand filmpje vertellen twee zij-instroomstudenten over hun ervaringen, hoe de opleiding is ingedeeld en wat er interessant is aan hun opleiding.