Studieadviseurs

Studieadviseurs Faculteit der Geneeskunde VU

Laatst bijgewerkt: 17-6-2021

Faculteit der Geneeskunde VU heeft twee studieadviseurs. In deze periode van beperkte aanwezigheid i.v.m. Corona werken de studieadviseurs vanuit huis. Je kan bij de studieadviseur terecht voor informatie, begeleiding en advies met betrekking tot je studie en persoonlijke omstandigheden.

De studieadviseurs zijn er uitsluitend voor geneeskundestudenten en studenten van de masteropleidingen Oncology, Cardiovasculair Research en Epidemiologie. Deze studenten kunnen contact opnemen via e-mail, de digitale agenda en het spreekuur.  

Ben je niet als student verbonden aan de Faculteit der Geneeskunde VU, maar heb je daar wel vragen over? Neem dan contact op met de voorlichting via geneeskundestuderen@vumc.nl.

Studieadviseur MP        Renate Dekker 

Mw. M.E.A. (Marjolein) Pouw                 Mw. R.A.M.C. (Renate) Dekker

Informatie, begeleiding en advies

Je kan bij de studieadviseur terecht met vragen over uiteenlopende onderwerpen die jou bezig houden en van invloed zijn op je studie, bijvoorbeeld:

Gesprekken zijn vertrouwelijk 
De gesprekken tussen de student en studieadviseur zijn vertrouwelijk. De studieadviseurs hebben een eigen archief dat voor niemand anders toegankelijk is. Vertrouwelijke gegevens worden alleen verstrekt aan derden als de betreffende student daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft.

Bereikbaarheid
Marjolein Pouw: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag
Renate Dekker: dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

E-mail
Algemene vragen kun je richten aan studieadviseurs@vumc.nl. Vermeld in je e-mail altijd je studentnummer. 

Afwezigheid zomer 2021
Renate Dekker is op vakantie van 10 juli tot 10 augustus. In die periode is er geen inloopspreekuur op woensdag
Marjolein Pouw is op vakantie van 23 juli tot 23 augustus. In die periode is er geen inloop op donderdag.

Let op! In de periode van 23 juli tot 10 augustus is er geen studieadviseur aanwezig. 

Afspraak maken
Via de digitale agenda kun je een afspraak maken. De studieadviseurs hebben meerdere typen afspraakmogelijkheden in de digitale agenda. Klik op de tweede balk om deze per type in beeld te krijgen. Je wordt dan gebeld of we maken verbinding via beeldbellen (Teams).

Voor masterstudenten Geneeskunde en voor studenten van de drie onderzoeksmasters van de Faculteit der Geneeskunde VU geldt dat ze ook op maandag t/m donderdag 17.00 -18:00 uur afspraken kunnen inplannen via de digitale agenda.

Spreekuur
Elke woensdag van 15:00 - 16:00 en donderdag van 11:30 – 12:30 is er een online spreekuur via Teams. Je kan daar zonder afspraak terecht. Ga uit van een gesprek van maximaal tien minuten. Mocht in het gesprek blijken dat er meer tijd nodig is dan kan een vervolgafspraak worden ingepland. Installeer Teams en klik op een van de volgende links om in de wachtruimte van het spreekuur te komen. Zodra je aan de beurt bent word je toegelaten in het gesprek met de studieadviseur.   

BSA online inloopspreekuur (juni 2021)
Voor korte vragen over het voorlopig bindend studieadvies kan je terecht in het inloopspreekuur.  

Het spreekuur is op de volgende dagen en tijden:

Plan en DOE groep
Sluit je aan bij de Plan en DOE groep wanneer je beter wilt leren studeren en plannen. Je komt hiervoor wekelijks online samen met een groep Geneeskundestudenten. Elke bijeenkomst maak je een studieplanning voor de komende week. Je gaat hierbij uit van je persoonlijke doelen die je prioriteit wil geven. Je geeft je op door te mailen naar: studieadviseurs@vumc.nl.