Studieadviseurs

Studeren in tijden van corona

Laatst bijgewerkt: 27 maart 2020

De universiteit is gesloten en het is onzeker wanneer je volgende tentamen plaatsvindt. In rap tempo is er online onderwijs geregeld. Veel is nu anders dan dat je gewend was. Waarschijnlijk ben je uit je routine en vraag je je af hoe je nu het beste kan studeren. Zeven adviezen die je kunnen helpen om te studeren in deze roerige tijd: Studeren in tijden van corona (.pdf) 

Marjolein Pouw & Renate Dekker
Studieadviseurs Faculteit der Geneeskunde VU

Studieadviseurs VUmc

VUmc School of Medical Sciences heeft een studieadviseur, waar je op verschillende manieren mee in contact kunt komen. Je kunt voor kortere vragen langskomen op het inloopspreekuur: maandag t/m donderdag tussen 11.00 - 12.30 uur. Je kunt een e-mail sturen. Je kunt ook een individuele afspraak maken in de digitale agenda . Let op: de studieadviseur heeft meerdere typen afspraakmogelijkheden in de digitale agenda. Klik op de tweede balk om deze per type in beeld te krijgen. Als de agenda voor individuele afspraken erg vol is, kom dan langs op het inloopspreekuur of stuur alvast een e-mail

Let op: voor masterstudenten geneeskunde en voor studenten van de drie onderzoeksmasters van VUmc School of Medical Sciences geldt dat ze ook op maandag t/m donderdag na 17.00 uur afspraken kunnen inboeken via ditzelfde online afsprakensysteem.
Masterstudenten die ver weg hun coschappen lopen en studenten die voor stage in het buitenland zijn, kunnen een skype-afspraak maken. Boek in dat geval via de digitale agenda een afspraak in, zet in de omschrijving dat het om een skype-afspraak gaat. Liefst ook even een mailtje naar de  studieadviseur.

Alleen geneeskundestudenten, studenten van de masteropleiding Oncology, Cardiovasculair Research en Epidemiologie kunnen contact opnemen met de studieadviseur. Overige kunnen contact opnemen met de voorlichting via geneeskundestuderen@vumc.nl

Bekijk hier de voorlichtingscolleges:
Bachelor jaar 1
Bachelor jaar 2

Bekijk hier de aan- en afwezigheid van de studieadviseur  

De studieadviseur geeft onder andere informatie en advies over:

Overig:

Gesprekken zijn vertrouwelijk
De gesprekken tussen de student en studieadviseur zijn vertrouwelijk. De studieadviseurs hebben een eigen archief, dat voor niemand anders toegankelijk is. Vertrouwelijke gegevens uit het gespreksdossier worden alleen verstrekt aan derden als de betreffende student daar vooraf uitdrukkelijk toestemming voor geeft.

Contactgegevens en tijden
Algemene vragen kun je sturen naar studieadviseurs@vumc.nl
Als je al eerder contact hebt gehad met een studieadviseur, kun je ook persoonlijk mailen:

Marjolein Pouw:            mea.pouw@vumc.nl      (maandag, dinsdag, donderdag)

Op vrijdag is er geen studieadviseur aanwezig.

Locatie inloopspreekuur: Medische Faculteit G010, de kamertjes tegenover het Onderwijs Service Centrum

De studieadviseur maakt zelf geen afspraken en is niet per telefoon bereikbaar.

De studieadviseurs 

Studieadviseur MP        Renate Dekker

Mw. M.E.A. (Marjolein) Pouw                 Mw. R.A.M.C. (Renate) Dekker