Opbouw en inhoud Honours Programme

Het Honours Programme (HP) volg je naast het gewone onderwijs. Tijdens het HP investeer je meer in je studie én verbreed je je horizon buiten de geneeskunde. Je verzamelt tijdens het Honours Programme in bachelorjaar twee en drie in totaal dertig extra studiepunten (30 EC), zie het schema hieronder.

Tabel HP (opbouw en inhoud)

Verbreding buiten de geneeskunde

In het Honours Programme volg je drie interdisciplinaire HP-cursussen. Deze cursussen worden in het Engels gegeven aan de VU, de UvA en het Amsterdam University College (AUC). Voorbeelden van deze interdisciplinaire cursussen zijn: “Climate Change”, “Retorica”, “Current Issues in Psychopathology”, “Educating for the Good Life”, “Journalism”, “Human Rights & Globalisation” en “Music: Listening and Philosophy”. De lijst van cursussen vind je op de website van de Vrije Universiteit. Iedere cursus wordt gegeven door docenten en je volgt de cursus met HP-studenten van alle faculteiten van de VU, UvA en AUC.

Het volgen van deze extra cursussen, in jaar 2 en in het tweede semester van jaar 3, levert je 18 extra studiepunten op.

Verdieping binnen de opleiding geneeskunde
Binnen de faculteit geneeskunde volg je extra onderwijs gericht op wetenschappelijk onderzoek. Op deze manier ben je optimaal voorbereid op een succesvol wetenschappelijk onderzoekstraject in de masteropleiding. Misschien start jij in de masteropleiding daarna wel met een MD/PhD traject. Dit is een traject waarin je de mogelijkheid krijgt om naast jouw masteropleiding geneeskunde, te starten met een promotieonderzoek. 

Klik op onderstaande links en lees meer over de opbouw en inhoud Honours Programme: