Aanvragen masterdiploma

Wanneer kun je afstuderen:

Zodra je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Al je resultaten/cijfers zijn in VUnet geregistreerd, het is niet mogelijk vóór de einddatum van je laatste masterstage je diploma aan te vragen.
  • Op de examendatum sta je ingeschreven voor de opleiding waarvoor je je diploma aanvraagt. 
  • Je hebt aan al je betalingsverplichtingen (collegegeld) voldaan. 

Wat is de examendatum?

  • De examendatum is de datum waarop je officieel je opleiding hebt afgerond en het diploma hebt behaald. Deze datum staat op je diploma. De examendatum is niet de datum van je diploma-uitreiking.
  • De afstudeerdatum wordt bepaald aan de hand van het laatst behaalde resultaat. Iedere maand, met uitzondering van december, kent twee afstudeerdata. Dit is halverwege  de maand of de laatste werkdag van de maand.
  • De examendatum is van belang voor je uitschrijving in studielink, het collegegeld en de ov kaart.

Diploma-uitreiking:
De diploma-uitreiking vindt één maal per maand plaats. Per uitreiking is het minimale aantal studenten 5 en het maximale 15 studenten. Bij meer dan 15 is de datum van het laatst behaalde resultaat bepalend voor deelname. Bij meer dan 15 of minder dan 5 ontvangen de studenten bericht dat hun uitreiking is verplaatst naar de eerstvolgende gelegenheid. De examendatum (afstudeerdatum) waarvoor je je aanmeldt blijft ongewijzigd.

Je ontvangt uiterlijk twee weken voor de uitreiking per mail de uitnodiging voor de ceremonie met verdere informatie. 

Data diploma-uitreikingen 2019/2020

Je diploma-aanvraag wordt gecontroleerd door het Onderwijsbureau.  De Examencommissie bepaalt of je geslaagd bent of niet. Als er iets niet klopt, neemt het Onderwijsbureau contact met je op. Als je aan alle eisen van jouw opleiding hebt voldaan, ontvang je een bevestiging en kan je jouw diploma in ontvangst nemen tijdens de diploma-uitreiking.

Procedure BIG-register
Zie bigregister.nl