Diversiteit. Openheid. Cultuur. Studenten.

Diversiteit. Openheid. Cultuur. Studenten. Dat is waar DOCS zich op focust. Wij zien in hoe belangrijk een oog voor diversiteit, een open blikveld en culturele sensitiviteit is. Wij willen een ontmoetingsplek zijn waar deze competenties centraal staan en worden ontwikkeld. Wij geloven dat het een verrijking is van onze studie, dat het ons tot betere artsen zal maken en dat we daarmee de beste zorg aan alle patiënten kunnen geven.

DOCS is in 2014 opgericht door zes geneeskundestudenten en is een commissie van de MFVU. De studentenpopulatie is dertig nationaliteiten, allerlei sociale klassen, achtergronden, persoonlijkheden en unieke verhalen rijk. DOCS constateert dat van deze diversiteit te weinig gebruik wordt gemaakt en er daarmee kansen worden gemist. Kennis alleen is namelijk volgens DOCS niet genoeg om goede zorg te kunnen leveren, aangezien onze patiëntenpopulatie vanzelfsprekend ook rijk is aan diversiteit. DOCS wil het platform zijn op de Medische Faculteit waar studenten zich bezig kunnen houden met diversiteit binnen en buiten het curriculum, kennis op kunnen doen, verdieping kunnen vinden en hun horizon kunnen verbreden. DOCS ziet diversiteit in de breedste zin van het woord, dus o.a. als culturele diversiteit, genderdiversiteit en religieuze diversiteit. Wij willen een waardevolle aanvulling zijn voor de nieuwe leerlijn interculturalisatie van VUmc School of Medical Sciences en een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van een leerklimaat waarin diversiteit een rijkdom is en daadwerkelijk wordt benut. DOCS wil onlosmakelijk verbonden zijn aan de opleiding geneeskunde en de ontwikkeling van geneeskundestudenten als professionals en als mensen.

Wie is DOCS?

DOCS bestaat uit een zesledig commissiebestuur en drie subcommissies: de Commissie Onderwijs, de Commissie Maatschappij en de Sociale Commissie.

Het commissiebestuur bestaat uit: 

  • Voorzitter: Anouar Aznou
  • Vicevoorzitter: Chaja van der Veer
  • Secretaris internus: Ruth van Gelder
  • Secretaris externus: Poonam Bissumbhar
  • Leerlijncoördinator: Ouissal Soultana
  • Penningmeester: Bregje Stokkers
DOCS telt momenteel (2018) 94 commissieleden, exclusief commissiebestuur. Dit zijn allemaal studenten die het belang van diversiteit inzien en zich daar volledig voor inzetten. Commissieleden hoeven geen geneeskundestudenten te zijn om actief te worden binnen DOCS. Lijkt het je leuk om betrokken te zijn bij DOCS? Benieuwd geworden naar alle projecten die al georganiseerd zijn? Stuur een mailtje naar docs@mfvu.nl.

Contact

DOCS probeert bij VUmc School of Medical Sciences licht te schijnen op diversiteit, zowel binnen als buiten het curriculum. DOCS is altijd bezig met het uitwerken van nieuwe ideeën en projecten. Houd onze facebookpagina in de gaten voor de nieuwste projecten en het laatste nieuws. Voor tips, meer informatie, vragen en/of verzoeken kun je ons bereiken via ons mailadres: docs@mfvu.nl.